Wskazaniaeko produkt,źródło białka i błonnika
Składnikipłatki zbożowe ~67% (<span style='font-weight: bold;font-style: italic;'>owsiane</span>*, <span style='font-weight: bold;font-style: italic;'>pszenne</span>*, <span style='font-weight: bold;font-style: italic;'>jęczmienne</span>*, <span style='font-weight: bold;font-style: italic;'>żytnie</span>*, kukurydziane*), rodzynki sułtanki*, <span style='font-weight: bold;font-style: italic;'>orzechy</span> ~10% (<span style='font-weight: bold;font-style: italic;'>ziemne</span>*, <span style='font-weight: bold;font-style: italic;'>włoskie</span>*), siemię lniane*, <span style='font-weight: bold;font-style: italic;'>sezam</span>*, słonecznik* w różnych proporcjach, * Surowiec pochodzący z kontrolowanych upraw ekologicznych
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|
Wartość energetyczna | 1647 kJ/393 kcal |
Tłuszcz | 13 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,9 g |
Węglowodany | 52,1 g |
w tym cukry | 9,8 g |
Błonnik | 10 g |
Białko | 11,8 g |
Sól | <0,01 g |
StosowanieSposób przygotowania: musli zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut. Uzupełnić jogurtem lub mlekiem.
PrzechowywaniePrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ProducentNaturAvena Sp. z o.o.
Zawartość opakowania300
OpisNaturAvena Ekologiczne musli orzechowe 300 g