Wskazaniawięcej malin,100% owoców
Składnikiliofilizowana* malina, Do wyprodukowania 100 g maliny liofilizowanej zużyto 0,7 kg maliny świeżej, *Liofilizacja to metoda suszenia, pozwalająca utrwalić produkty bez wpływu na ich właściwości. Charakteryzuje się wysokim zachowaniem smaku, aromatu i wartości odżywczych - wyższym niż w przypadku klasycznego suszenia
Wartości odżywcze | 100 g | 15 g (1 opakowanie) |
---|
Wartość energetyczna | 1329 kJ / 318 kcal | 199 kJ / 48 kcal |
Tłuszcz | 4,9 g | 0,7 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g |
Węglowodany | 38 g | 5,7 g |
- w tym cukry | 31 g | 4,6 g |
Błonnik | 46 g | 6,8 g |
Białko | 8,4 g | 1,3 g |
Sól | 0,02 g | 0 g |
Opakowanie 15 g stanowi 1 porcję. | | |
StosowanieDo spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek wzbogacający desery, ciasta, jogurty i napoje.
PrzechowywanieTorebkę szczelnie zamkniętą przechowywać w suchym i chłodnym miejscu - produkt higroskopijny.
ProducentCeliko SA
Zawartość opakowania15
OpisFrupp Owoce liofilizowane malina 15 g